Main Menu

Högsta domstolen: Juan Guaidó får inte lämna landet

Oppositionsledaren Juan Guaidó får inte lämna Venezuela, samtidigt som hans ekonomiska tillgångar fryses. Det har landets högsta domstol beslutat efter en begäran från Venezuelas chefsåklagare. Utmanaren till president Maduro ska utredas för ”anti-statliga aktiviteter”.

I maktkampen med regimens Nicolás Maduro har Guaidó utlyst protestaktioner i dag och till helgen.
Maduro säger sig vara beredd att förhandla, enligt den ryska nyhetsbyrån Ria.

Maduro själv har hittills vägrat släppa makten i från sig, och han har fått stöd av både Kina och Ryssland. Nu säger sig vänsterledaren dock vara redo att förhandla med oppositionen under överseende av internationella medlare.

– Jag är redo att sätta mig vid förhandlingsbordet med oppositionen för att tala om Venezuelas bästa, för freden och framtidens skull, säger Maduro enligt den ryska statskontrollerade nyhetsbyrån Ria.

Uttalandet kommer efter att oppositionsledaren Guaidó under veckan försökt få kontroll över PDVSA, det statliga bolag som håller i oljeutvinningen och därmed är nyckeln till större delen av Venezuelas statliga inkomster. Han får understöd från USA, som infört sanktioner mot PDVSA och det USA-baserade dotterbolaget Citgo.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *