Main Menu

Saudiarabien bekräftar att Khashoggi dödades på konsulatet

Saudiarabien nekade i över två veckor till inblandning i försvinnandet av Khashoggi, som öppet kritiserat det saudiska styret.
Journalisten Jamal Khashoggi dödades på saudiska konsulatet i Istanbul, Men nu det bekräftar Saudiarabien. och medger Saudiarabien att Khashoggi ska ha dött efter ett slagsmål på konsulatet. Saudiska medier rapporterar också att kungahuset uttrycker sin djupa ånger över Khashoggis död, som enligt den officiella saudiska förklaringen var ett misstag.
Men uppgifterna från Saudiarabien motsägs av turkiska medier, som rapporterat att Khashoggi ska ha dödats av ett specialkommando utsänt av den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman.
Enligt turkiska medier ska tortyren, dödandet och senare styckningen av Khashoggi börjat så snart han kom in på konsulatet.
Enligt en högt uppsatt saudisk källa, med insyn i utredningen om journalisten Jamal Khashoggis död, visste Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman ingenting i förväg om den operation som ska ha resulterat i Khashoggis död på det saudiska konsulatet i Istanbul.
Den anonyma källan uppger för Reuters att det inte fanns någon order om att döda eller kidnappa Khashoggi, men bekräftar att det finns en stående order om att saudiska regimkritiker i exil ska föras tillbaka till Saudiarabien.
Enligt saudiska källor pågår en utredning om mordet och 18 saudiska medborgare har hittills gripits, misstänkta för inblandning i Khashoggis död.

Förbundskansler Angela Merkel stoppar den tyska vapenexporten till Saudiarabien på grund av att journalisten och dissidenten Jamal Khashoggi dödats på saudiska konsulatet i Istanbul.Det är andra gången i år som Berlin stoppar exporten.


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *